9 iunie 2023, 7:34

Președintele Moldovei a petrecut Crăciunul pe rit vechi la Oradea: ”Aveți un oraș frumos”

Maia Sandu a fost într-o vizită privată la Oradea. Președinta Republicii Moldova a subliniat că orădenii au un oraș frumos. Politiciana s-a întâlnit cu  primarul Florin Birta și cu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Mașina în care se afla președintele Republicii Moldova, aparținând Serviciului de Pază și Protocol al României, la fel ca încă altele două care o escortau, a ajuns la aeroport duminică seară în jurul orei 19 și a tras direct în fața intrării în terminalul de pasageri, de unde Maia Sandu a luat avionul Tarom spre București, relatează Bihoreanul.

Maia Sandu a transmis un scurt mesaj orădenilor: „Aveți un oraș foarte frumos, felicitări! Mi-a plăcut foarte mult”, a spus ea, precizând însă că n-a reușit să vadă decât „partea centrală a orașului”.

La întrebarea care a fost motivul vizitei, președinta Republicii Moldova a precizat că a venit la Oradea în vacanță: „Am fost într-o vacanță, sunt prima dată aici și mi-a plăcut foarte mult”.

Președintele Republicii Moldova a ajuns la Oradea sâmbătă seară, cu zborul de linie al Tarom, laolaltă cu alte câteva zeci de pasageri obișnuiți, vizita sa nefiind anunțată nici de site-ul Președinției de la Chișinău, nici de autoritățile centrale din România sau de cele locale din Oradea.

Abia în a doua parte a zilei de duminică, un consilier al președintei, Sorina Ștefârță, a declarat pentru presa de la Chișinău că a fost vorba despre o „scurtă vizită privată și e făcută într-o zi de odihnă”.

Municipiul Oradea și județul Bihor colaborează pentru construcția unui parc public în Băcioi, o suburbie a Chișinăului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol