14 iunie 2021, 4:42

Președintele României se întoarce în America. La ce evenimente participă Klaus Iohannis

După vizita efectuată pe 20 august în Statele Unite ale Americii cu președintele Donald Trump, Klaus Iohannis va merge din nou dar pentru a participa la Adunarea Generală a ONU de la New York.

În perioada 24-26 septembrie se va ține cea de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, reprezentând cea mai amplă reuniune a șefilor de stat sau de guvern din cadrul sesiunii.

Programul vizitei președintelui va cuprinde, printre altele, susținerea discursului național în cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunării Generale a ONU și participarea la Forumul Politic la Nivel Înalt pe tema ”Accelerarea implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă”.

Summitul își propune analizarea progreselor înregistrate în atingerea Agendei 2030 și a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (Sustainable Development Goals / SDGs). Va fi primul Summit ONU dedicat SDGs după adoptarea Agendei 2030 în septembrie 2015, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Tema dezbaterilor generale a celei de a 74-a sesiuni a Adunării Generale este ”Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educația calitativă, acțiune climatică și incluziune”.

 

sursa foto: Playtech.ro

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. typhoon

    5 septembrie

    tema summit-ului cum vor fi distribuiti africanii si arabii in Europa de est..si totodata angajamentele
    prostului de ai primii in numar foarte mare….

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.