19 noiembrie 2023, 12:17

Președintele Trump a fost internat în spital pentru câteva zile. ”Cred că mă simt foarte bine”, spune el

Preşedintele american, Donald Trump, testat pozitiv la coronavirus, va fi internat într-un spital de la periferia Washingtonului „pentru câteva zile”, a anunţat vineri Casa Albă.

Din prudență

„Ca măsură de extremă prudenţă şi la recomandarea medicului său şi a experţilor medicali, preşedintele va lucra din birourile prezidenţiale de la (spitalul) Walter Reed în următoarele zile”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany.

Trump a afirmat vineri că el crede că se simte „foarte bine”, într-o scurtă înregistrare video publicată în timp ce era transportat spre spital.

Încrezător

„Vreau să mulţumesc tuturor pentru sprijinul incredibil. Merg la spitalul Walter Reed. Cred că mă simt foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile merg cum trebuie”, a spus el în mesajul video, adăugând că soţia lui, Melania, de asemenea testată pozitiv, se simte „foarte bine”.

UPDATE

Preşedintele american este îngrijit cu un tratament experimental împotriva COVID-19, anticorpi de sinteză, şi are „moralul bun” chiar dacă este obosit, a anunţat vineri medicul Casei Albe, citat de AFP, preluată de agerpres.ro.

„În această după-amiază, preşedintele este încă obosit, dar are o moralul bun”, a declarat Sean Conley, medicul preşedintelui, într-un comunicat.

El a informat că i-a injectat preşedintelui o doză dintr-un cocteil experimental dezvoltat de laboratorul Regeneron şi care a dat rezultate preliminare încurajatoare în teste clinice pe un mic număr de pacienţi.

Etapele următoare

Mai mulţi experţi îl examinează pe preşedinte şi vor face recomandări pentru „etapele următoare”, a adăugat medicul, precizând că Prima Doamnă, Melania Trump, şi ea contaminată, suferă de o „tuse uşoară şi dureri de cap”.

Simptomele lui Donald Trump nu au descrise exact, dincolo de oboseala manifestată.

UPDATE

Bill Stepien, managerul de campanie al preşedintelui american Donald Trump, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, devenind cel mai recent membru diagnosticat al anturajului preşedintelui, potrivit mass-media din Statele Unite, informează sâmbătă dpa.

Informaţia, anunţată mai întâi de Politico şi apoi confirmată de campanie, vine la câteva ore după ce Trump însuşi a fost dus la spital, infectat cu noul coronavirus.

Stepien a călătorit spre şi de la Cleveland cu Trump şi o altă consilieră, Hope Hicks, de asemenea diagnosticată cu coronavirus, pentru dezbaterea prezidenţială de marţi,potrivit Politico.

El a fost de asemenea luni la Casa Albă cu preşedintele.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol