21 aprilie 2024, 5:53

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face marți o vizită oficială în România

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face marți o vizită oficială în România. La ora 13:00 va fi primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. Președintele ucrainean se va întâlni și cu premierul Marcel Ciolacu.

Cei doi șefi de stat vor susține declarații comune de presă, transmite Administrația Prezidențială.

Este prima vizită pe care Zelenski o face la București de la invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie 2022.

Zelenski se va întâlni și cu premierul Marcel Ciolacu (la ora 17.00), iar la Parlament, cu preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă. Un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului are loc, marţi, de la ora 14.00, iar de la ora 16.30 Zelenski va susţine un discurs, conform unor surse politice citate de News.ro.

Potrivit surselor, preşedintele Ucrainei ar putea să depună o coroană şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. Vizita preşedintelui Ucrainei în România nu a fost anunţată încă oficial şi este prima vizită a acestuia în ţara noastră de la începutul războiului.

UPDATE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns la Bucureşti, în prima sa vizită oficială în România de la invazia Rusiei în ţara vecină, în februarie, anul trecut.

El a scris pe o reţea de socializare că agenda discuţiilor cu oficialităţile române se va axa pe continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviaţiei şi a altor alianţe de apărare, consolidarea apărării aeriene, arhitectura generală de securitate în regiunea Mării Negre şi relaţiile cu partenerii.

România îşi va reconfirma sprijinul necondiţionat pentru Ucraina, cu ocazia vizitei la Bucureşti a preşedintelui acestei ţări, Volodimir Zelenski.

Şeful statului ucrainean va fi primit, astăzi, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, de la ora 13:00.

Cei doi preşedinţi vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii comune de presă, în jurul orei 14:00.

De la ora 17:00 preşedintele Ucrainei se va întâlni şi cu premierul Marcel Ciolacu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol