15 aprilie 2024, 19:29

Prețul polițelor RCA nu va crește în următoarele trei luni

Guvernul a prelungit până în martie anul viitor plafonarea prețului polițelor RCA la nivelul din februarie 2023.

Plafonarea se va menține cât va fi nevoie pentru reglementarea pieței, dar în etape de câte trei luni, a explicat purtătorul de cuvânt al executivului.

Și tot în ședința de ieri, Executivul a stabilit să elibereze gratuit, în următorii 5 ani, cărțile de identitate electronice, care vor înlocui treptat vechile acte de identitate.

Purtătorul de cuvânt Mihai Constantin, a anunțat că Executivul a elaborat și un proiect de lege nou privind polițele RCA, care prevede că acestea trebuie să se încheie și pentru trotinetele și bicicletele electrice. Tot el a amintit și care vor fi excepțiile de la regula încheierii unei polițe RCA.

Mihai Constantin: Nu va mai exista obligativitate asigurării RCA pentru vehiculele retrase temporar sau permanent din circulație și a căror utilizare este interzisă.De asemenea, vor fi exceptate de la o astfel de asigurare fotoliile rulante sau vehiculele similare cu propulsie proprie destinate a fi utilizate în mod exclusiv de către o persoană cu dizabilitate fizică locomotorie.

Guvernul a majorat ieri și premiile pe care le acordă sportivilor care s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

A acceptat 100.000 de noi locuri de muncă pentru străinii care vor să muncească în România și a stabilit că va elibera gratuit, în următorii 5 ani, cărți de identitate electronice, pentru a-i stimula pe cetățeni să renunțe la vechile formate și să le adopte pe acestea, deoarece au standarde de securitate europene.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol