24 ianuarie 2021, 11:09

Prima amendă aplicată în București pentru abandonul unui câine

Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti a amendat cu 1000 de lei o femeie pentru că și-a abandonat cățelul.

Câinele din rasa pitbull în vârstă de un an şi jumătate, pe nume Oxy, a fost abandonat într-o zonă din vecinătatea Şoselei Giurgiului din Sectorul 5. Ulterior, stăpâna şi-a motivat gestul prin faptul că nu mai are suficient spaţiu.

Este prima amendă aplicată Poliţia Animalelor în Bucureşti, potrivit adevarul.ro.

Inspectorii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au descoperit şi faptul că animalul nu era înregistrat în evidenţele autorităţilor, aşa cum prevede legea.

„Stapana lui a decis să-l abandoneze, pe motiv că are de întreţinut un minor şi nu mai are suficient spaţiu în casă. , <fiindcă am văzut că acolo sunt case cu curţi spaţioase şi am avut speranţa că cineva va avea grijă de el>, după cum a mărturisit ulterior fosta stăpână a câinelui. Oxy – pe care dna. D.S. îl avea de la vârsta de patru luni – a fost urcat în maşina familiei şi dat jos cu forţa într-o intersecţie din zona stabilită. După ce maşina a demarat în trombă, câinele a intrat, speriat, într-o curte. Văzându-se cu pitbull-ul în faţa uşii, un locatar a intrat în panică şi l-a gonit. Apoi, a anunţat Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA)”, se arată într-o informare a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, scrie Mediafax.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.