23 aprilie 2024, 10:50

Prima bibliotecă de materiale din Europa de Sud-Est s-a deschis în România

Profesioniștii care lucrează cu materiale pot folosi prima bibliotecă dedicată acestora din Europa de Sud-Est, numită MATER. Aceasta a fost deschisă în București și se pare că este deja vizitată de un număr mare de vizitatori doar la câteva zile de la lansare, mai exact peste 1.000 de specialiști din mai multe domenii.

Elevii și studenții vor avea acces gratuit la biblioteca de materiale, pe baza legitimației sau a carnetului. Astfel, MATER devine o resursă educațională extrem de utilă în procesul de învățare, fiind un spațiu deschis atât pentru vizite ghidate, cât și pentru ateliere de lucru sau seminarii ținute de profesori și companiile care vor să-și prezinte materialele și tehnologiile. Chiar dacă nu mai ești student, poți vizita gratuit de două ori biblioteca, iar dacă dorești să te întorci, îți poți face un abonament.

În primele zile de la deschidere au avut loc conferințe și seminarii de prezentare a tehnologiilor și a materialelor expuse. Evenimentele au abordat teme de interes, în special din domeniul arhitecturii, al designului interior și al artelor vizuale.

Conferințele și seminariile au fost ținute de consultanții tehnici ai partenerilor-producători de materiale, precum și de specialiști internaționali precum Alex Horisberger – Senior Design Consultant BASF (Germania), Agnes Lafarge – Marketing Development Manager Antalis International (Franța) și Matteo Sghedoni – Sales Manager GranitiFiandre (Italia).

Decizia de a sprijini acest proiect a fost una cât se poate de firească: la BASF, inovația este motorul care ne-a propulsat în ultimii 150 de ani și ne-a permis să devenim lider în domeniul chimiei. În mod similar, Biblioteca de Materiale este un demers unic în această regiune, demers care pune accent pe inovație și pe oamenii din spatele acesteia – pentru a fi creativ ai nevoie de un spațiu care să îți permită să gândești out of the box. Și pentru că MATER vizează domeniul construcțiilor și al designului de produs – două domenii care pot accelera și menține creșterea economică – oferim celor care vor folosi acest spațiu nu doar mostre de materiale și acces la cunoștințe specializate, ci și materiale puse în operă, precum pardoseala din acest spațiu, pentru a trăi experiența utilizatorului care beneficiază de produsele BASF”, a transmis Diana Neacșu, Communications & Government Relations BASF, într-un comunicat de presă emis redacției Edițiadedimineață.ro.

O bibliotecă de materiale este un instrument foarte util pentru proiectele de arhitectură sau design. Posibilitatea de a atinge materialele și de a consulta fișele tehnice facilitează partea de cercetare și proiectare, iar întreaga experiență are loc într-un spațiu inspirațional în care breslele creative pot descoperi materiale și texturi noi. MATER îi așteaptă pe toți arhitecții, designerii de interior, designerii de produs, vestimentari și de bijuterii, ilustratorii, artiștii plastici, cât și organizațiile care dezvoltă produse și materiale noi și au nevoie de această resursă.

Biblioteca o găsiți pe Splaiul Unirii 160, în incinta Industriei Bumbacului, fiind deschisă între orele 10:00 – 19:00, de luni până vineri, iar sâmbăta între orele 12:00 – 19:00. Pentru mai multe detalii puteți vizita www.materlibrary.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol