CITIRE

Prima ediție a programului de formare în implantol...

Prima ediție a programului de formare în implantologia orală la Iași

La Iași se organizează un centru francofon al practicii și tehnologiilor de vârf în implantologia orală. Astfel, România va fi mesagerul principal în stabilirea direcțiilor strategiei de dezvoltare educațională și formare pentru asociațiile de medicină dentară.

În această perioadă, președinți ai Colegiilor de Medicină Dentară din Benin, Camerun, Coasta de Fildeș și Mali, reprezentanți ai World Dental Federation (FDI), African Regional Organisation of FDI (ARO), Groupement des Associations Dentaires Francophone (GADEF) și ai Ordinului Medicilor Dentiști din Coasta de Fildeș se află la Iași pentru a lua parte la prima ediție a programului de formare în implantologia orală și chirurgie pre și pro implantară.

Evenimentul este organizat de Confederația Internațională a Decanilor Francofoni de expresie totală și parțial franceză (CID-CDF) cu sprijinul Asociației Dentare Române pentru Educație (ADRE).

Sylvie Ngoubeyou Ngoulla, președinte al Colegiului Medicilor Dentiști din Camerun, Marc Aurelle Catraye, președinte al CMD din Benin, Alain Diaha, președinte al CMD Coasta de Fildeș, Jean Francois Ekra, președinte al Ordinului Național al Chirurgilor Orali din Coasta de Fildeș și Ahmed Ba, președintele CMD din Mali, alături președintele CID-CDF Norina Forna, președinte al CMD Iași și vicepreședinte al CMD România vor dezbate formarea medicilor din aceste regiuni defavorizate în domeniul implantologiei orale și a chirurgiei pre și pro implantare.

„Invitaţii sunt lideri în Colegiul Medicilor Dentiști, participanți activi în cadrul Federației Internaționale de Medicină Dentară. Pot spune că am portofoliul necesar pentru a crea strategii internaționale în acest domeniu, conjugându-l cu cel al medicinei. Acest portofoliu presupune instruirea și crearea unor condiții de formare în implantologia medicinei dentare. Am pornit primul modul. Vom continua pe 14 mai cu al doilea modul, iar în luna iunie-iulie va fi organizată a treia serie. Avem la dispoziție echipamente de vârf și un număr ridicat de practicieni. Interesul major al acestei educații medicale continue este ca acești lideri de opinie să devină la rândul lor formatori pentru practicienii de medicină dentară din cadrul asociațiilor medicale a țărilor pe care le reprezintă” – a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Iași, Norina Forna, care este președintele CID-CDF, potrivit agerpres.ro.

În cadrul proiectului se vor dezvolta și continua în egală măsură discuțiile legate de politicile de sănătate și a profilaxiei îmbolnăvirilor orale, a rolului igienei alimentare echilibrate, și discuții legate de calitatea vieții acestor pacienți, conform spuselor decanului.

„Evenimentul reprezintă un prilej fericit de a deschide noi direcții de colaborare pe domeniul medical, prin lansarea unor proiecte pilot pe teme de profilaxie a îmbolnăvirilor orale, pe teme de formare și training a cadrelor medicale în scopul promovării unor principii orale de sanogenitate, propunerea de organizare de conferințe, cursuri și workshopuri având ca și interes urgențele medicale, inițierea unor voluntariate pe activități medicale” – a completat Norina Forna, care este și președinte al ADRE.

sursa: dentica.ro

În cadrul aceleiași conferințe de presă, primarul Mihai Chirica a declarat că prin acest eveniment se demonstrează că orașul Iași este un centru bun de formare și pentru alte țări ale lumii.

„Vorbim de implantologie, prin Facultatea de Medicină Dentară, unde doamna decan Norina Forna reușește să atragă atenția unor universități din afara continentului european și să formeze specialiști într-un domeniu de actualitate în domeniul de față. Îi felicităm și îi susținem în acest demers” – a declarat primarul Mihai Chirica.

Începând cu  1 decembrie 2017 gazda CID- CDF, va fi capitala medicinei dentare francofone pentru următorii patru ani, preluând ștafeta de la Bruxelles, prin decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Iași, Norina Forna, în calitate de președinte.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.