3 decembrie 2022, 22:00

Prima femeie care deține șefia celei mai vechi organizații în cadrul ONU. ”Șefa” telecomunicațiilor a fost aleasă la București

Statele membre ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) au ales-o pe  americanca Doreen Bogdan-Martin pentru postul de secretar general al organizației.

Bogdan-Martin va fi prima femeie la conducerea ITU, care a fost înființată în 1865 și a devenit o agenție specializată a Națiunilor Unite în 1947.

Ea a devenit, astfel, prima femeie care deține șefia cele mai vechi organizați în cadrul ONU.

„Doreen înțelege importanța conectării fiecărei școli la internet și se va asigura că fiecare elev poate accesa învățământul virtual, oferind femeilor și fetelor instrumentele digitale de care au nevoie pentru a reuși”, a spus președintele american Joe Biden.

Ea a fost aleasă, joi, la București, în cadrul conferinței care se desfășoară la Palatul Parlamentului, în fața candidatului Rusiei, Rashid Ismailov.

Cel mai ambițios obiectiv al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, anunțat după vot de noul secretar general, este conectarea întregii populații a globului la internet.

Cred cu toată tăria în puterea pe care conectivitatea o are sau o poate aduce economiilor lumii prin locuri de muncă, educație pentru toți, de la femei până la tineri. Schimbarea nu este niciodată ușoară, dar o facem mereu prin ceea ce am reușit până acum. Recunosc faptul că preiau conducerea într-un moment dificil pentru lume: conflicte, criză climatică, insecuritate alimentară, inegalități, dar avem și oportunitatea de a schimba acest lucru, pentru că inovațiile din sectorul telecomunicațiilor pot fi o cheie pentru a îmbunătăți situația. Ca secretar general, voi continua să încurajeze inovațiile și voi depune tot efortul pentru a-i conecta pe cei neconectați. Nu este doar o dorință, ci este ceva necesar”, a spus Doreen Bogdan-Martin.

Sursa foto: Ambasada SUA la București/Facebook


Comentariile sunt oprite pentru acest articol