29 noiembrie 2021, 1:44

Prima pastilă împotriva COVID-19 din lume: Molnupiravir

Medicamentul  ar reprezenta un progres major în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, deoarece face posibilă scăderea numărului de forme severe ale bolii.

Studiul clinic realizat de Merck cu privire la această pastilă, ale cărui rezultate au fost anunțate pe 1 octombrie, arată că ea reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu această maladie.

Toţi pacienţii au primit tratament timp de cinci zile de la primele simptome. Rata de spitalizarela pacienţii care au primit medicamentul a fost de 7,3%, comparativ cu 14,1% în rândul celor care au primit un placebo.

Nici un deces nu a fost reportat în rândul persoanelor tratate cu Molnupiravir, comparativ cu opt cazuri în al doilea grup de studiu.

Rezultatele au fost suficient de convingătoare, iar un comitet independent de monitorizare a datelor, în consultare cu FDA, a decis să oprească studiul clinic înainte de finalizarea acestuia.

În consecință, compania farmaceutică americană Merck a anunţat că a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) o cerere de autorizare în regim de urgenţă a medicamentului său anti-COVID-19 administrat pe cale orală.

Dacă va fi autorizat, acest medicament va fi numit Molnupiravir.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.