24 februarie 2020, 8:40

Prima persoană paralizată care și-a recăpătat mobilitatea, mesaj emoționant: „Tot ce mi-am dorit încă de la început a fost dreptul să lupt”

Un tânăr din Stale Unite care era paralizat de la gât în jos a reușit să-și recapete mobilitatea în jumătatea de sus a corpului după ce a urmat un tratament cu celule stem. Acesta este primul succes de o anvergură semnificativă.

Kris Bosen de numai 21 de ani care locuiești în Bakersfield din California a fost victima unui accident de mașină foarte grav în copilărie, iar în urma acestuia a rămas paralizat de la gât în jos. În ultima perioadă acesta a urmat un tratament experimental cu celule stem, chiar dacă începea deja să se împace cu gândul că va fi paralizat pentru toată viața.

Sursă foto: playtech.ro

Însă, spre surprinderea tuturor terapia a fost un real succes. De tot tratamentul tânărului care a reușit să-și recapete mobilitatea în jumătatea superioară a corpului s-a ocupat doctorul Charles Liu, cel care este și directorul Centrului de Neurorestaurare din cadrul USC. Doctorul a fost și chirurg șef în cadrul intervenției chirurgicale, pe care inițial a considerat-o doar o încercare, sau un „experiment” care s-a dovedit unul de succes. Medicul i-a administrat lui Bosen o injecție cu o doză de zece milioane de celule AST – OPC1 chiar în coloana cervicală. Operația a avut loc la Rancho Los Amigos National Rehabilitation Center din Downey, California.

Intervenția medicală s-a desfășurat în luna aprilie a anului 2016, iar de atunci și până acum tânărul a progresat în mod constant spre recuperare. În momentul de față Bosen reușește să facă exerciții destul de complexe, însă foarte important este că la numai două săptămâni acesta își mișca deja brațele și mâinile, recâștigându-și chiar și simțurile asupra membrelor superioare.

Cum era și de așteptat tânărul trăiește acum cu speranța ca într-o zi tratamentul o să-l ajute să meargă din nou. „Tot ce mi-am dorit încă de la început a fost dreptul să lupt.. Dar dacă există oportunitatea pentru mine să mă mișc din nou, atunci sigur da! Vreau să fac tot ce este posibil pentru obține asta”, a precizat Kris Bosen conform playtech.ro.

Sursă foto cover: playtech.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.