22 ianuarie 2022, 14:37

Prima publicaţie majoră din industria modei care renunță la imaginile cu blănuri naturale din toate ediţiile şi platformele

Revista Elle renunță la imaginile cu blănuri naturale din toate ediţiile şi platformele, atât din conţinutul editorial cât şi în spaţiile publicitare, devenind prima publicaţie majoră din industria modei care adoptă această măsură. Decizia se înscrie într-o tendinţă tot mai amplă ce a fost remarcată în sectorul produselor de lux.

Astfel se va promova o industrie a modei mai umană, a anunțat publicația. ELLE a devenit astfel prima publicaţie majoră din industria modei care adoptă această măsură, interzicând imaginile cu blănuri naturale nu numai în conţinutul său editorial, ci şi în spaţiile sale publicitare.

„Prezenţa blănurilor naturale în paginile noastre şi pe suporturile noastre digitale nu mai corespunde cu valorile noastre, nici cu cele ale cititorilor noştri”, a declarat Valeria Bessolo Llopiz, vicepreşedinte şi director internaţional al revistei ELLE, deţinută de grupul francez Lagardere.

„A sosit timpul ca ELLE să se pronunţe (…) şi să respingă actele de cruzime asupra animalelor”, pentru „a promova o industrie a modei mai umană”, a adăugat ea într-o conferinţă de presă organizată de site-ul The Business of Fashion la Chipping Norton, în centrul Angliei.

Din Mexic în Australia şi trecând prin Japonia şi Statele Unite, cele 45 de ediţii ale revistei ELLE, care totalizează 33 de milioane de cititori şi 100 de milioane de accesări în fiecare lună pentru cele 55 de platforme online ale sale, şi-au luat angajamentul de a renunţa la fotografiile cu blănuri.

Treisprezece dintre ele aplică deja această măsură, alte 20 o vor implementa de la 1 ianuarie 2022, iar celelalte la începutul anului 2023.

Salutând această decizie, PJ Smith, specialist în modă al filialei americane a ONG-ului Human Society International, a declarat că speră ca „şi alte reviste de modă să urmeze acest exemplu”.

„Acest anunţ va declanşa o schimbare pozitivă în întreaga industrie a modei şi are potenţialul de a salva numeroase animale de o viaţă plină de suferinţe şi de o moarte plină de cruzime”, a declarat PJ Smith, la Chipping Norton.

„Promovarea blănurilor aparţine vechilor numere ale revistelor de modă de altădată”, a declarat şi directoarea diviziei britanice a organizaţiei PETA, Elisa Allen.

Această organizaţie de apărare a drepturilor animalelor a transmis că „le felicită pe principalele publicaţii actuale – inclusiv British Vogue, InStyle USA, Cosmopolitan UK şi noua ediţie Vogue Scandinavia – pentru faptul de a exclude blănurile naturale din conţinutul lor editorial şi nu avem niciun dubiu că vor extinde această măsură şi la spaţiile publicitare”.

În ultimii ani, la presiunea activiştilor pentru drepturile animalelor, industria modei a renunţat progresiv la blănurile naturale.

În iunie, Israelul a devenit prima ţară din lumea Orientului Mijlociu care a interzis vânzările de blănuri naturale pentru industria modei.

La rândul ei, industria blănurilor a denunţat înlocuirea acestui produs natural cu piei sintetice fabricate din materiale plastice, întrucât acestea sunt nocive pentru mediul înconjurător.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.