5 august 2021, 6:58

Prima școală tipărită 3D din lume tocmai a fost deschisă în Malawi (VIDEO)

14Trees, o întreprindere de locuințe la prețuri accesibile, a construit prima școală tipărită 3D din lume, în Malawi (Africa de Sud-Est). Pereții au fost imprimați în doar 18 ore, comparativ cu cele câteva zile necesare prin metodele convenționale.

14Trees este un efort comun al Grupului CDC din Marea Britanie și al multinaționalei europene LafargeHolcim, din domeniul materialelor de construcție, care a început să-și intensifice operațiunile în Africa la sfârșitul anului trecut.

Școala a fost construită în cartierul Salima și apoi a fost transferată într-o comunitate sătească din zona Yambe, unde au început cursurile pe 21 iunie. Ferestrele, ușile, acoperișul și diverse accesorii au fost adăugate de muncitori calificați.

Malawi are una dintre cele mai proaste infrastructuri educaționale din lume. Potrivit estimărilor UNICEF, țara are nevoie de 36.000 de săli de clasă în plus doar pentru a acoperi lipsa școlilor primare. În timp ce această cerere ar putea dura 70 de ani pentru a fi îndeplinită, 14Trees consideră că tehnica sa de imprimare 3D ar putea remedia decalajul în doar zece ani.

Odată cu noua construcție, zona Yambe are acum 13 școli. Cu toate acestea, sunt necesare încă 50 pentru a servi celor care au nevoie.

Procesul de imprimare 3D utilizat de 14Trees reduce semnificativ timpul, costurile și materialele utilizate pentru construirea de locuințe și școli, reducând în același timp amprenta de mediu cu mai mult de 50% comparativ cu metodele convenționale. Proiectele 3D susțin, de asemenea, crearea de locuri de muncă calificate prin angajarea și perfecționarea experților locali în roluri dinamice, cum ar fi operatori de mașini 3D.

Foto, video: 14Trees (via ZME Science)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.