23 octombrie 2021, 23:34

Prima țară din lume cu trei vaccinuri împotriva COVID-19 aprobate

Prima țară din lume cu trei vaccinuri împotriva COVID-19 aprobate!  Rusia a aprobat sâmbătă al treilea vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat premierul Mihail Mişustin la televiziunea de stat.  Cu toate astea, studiile clinice la scară largă asupra acestui produs, etichetat CoviVac şi produs de Centrul Ciumakov, abia urmează să înceapă, scrie usnews.com, citând Reuters.

Lansase deja două vaccinuri

Rusia a lansat deja două vaccinuri COVID-19 urmând o abordare similară de acordare a aprobării înainte de a vedea rezultatele studiilor clinice în faze avansate.

Aceste vaccinuri sunt Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleia din Moscova, şi EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vektor din Novosibirsk, scrie sursa citată.

Inoculări în Rusia, îngrijorări în Occident

Aprobările anticipate au provocat îngrijorări în rândul unor oameni de ştiinţă din Occident, dar inoculările au început la scară largă în Rusia numai după ce testele clinice au fost încheiate şi au arătat succes.

Sputnik V a fost aprobat în august, iar ultima fază a studiilor clinice a început în septembrie. Vaccinarea în masă a fost lansată în decembrie, după ce rezultatele studiilor preliminare au arătat că vaccinul este eficient cu 91,4%.

De atunci, peste două milioane de ruşi au fost vaccinaţi cu cel puţin prima doză de Sputnik V, a declarat ministrul Sănătăţii, Mihail Muraşko, pe 10 februarie. EpiVacC se află în faza de producţie şi vaccinările urmează să înceapă în martie.

Prima țară din lume cu trei vaccinuri

Astăzi, Rusia este singura ţară care are deja trei vaccinuri împotriva COVID-19„, a spus premierul Mişustin.

Spre deosebire de vaccinul Sputnik V, care foloseşte un virus responsabil de răceală inofensiv modificat, care păcăleşte organismul să producă antigeni pentru a ajuta sistemul imunitar să se pregătească pentru o infecţie cu coronavirus, vaccinul CoviVac este un vaccin pe bază de virus gripal (virion întreg), un coronavirus care a fost inactivat sau privat de capacitatea sa de a se replica.

Vaccinul CoviVac este administrat în două doze, la interval de 14 zile. Acesta este transportat şi depozitat la temperaturi normale ale frigiderului, de 2 până la 8 grade Celsius (35,6 – 46,4 Fahrenheit), a declarat viceprim-ministrul Tatiana Golikova într-un briefing guvernamental în ianuarie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.