CITIRE

Prima țară europeană în care barbații și femeile v...

Prima țară europeană în care barbații și femeile vor fi plătiți la fel

La începutul noului an, Islanda a adoptat o lege prin care bărbaților le este interzis să câștige mai mulți bani decât femeile. De asemenea, toate firmele cu cel puțin 25 de angajați trebuie să demonstreze acest aplicarea acestei legi printr-un certificat. Prin acest document, orice companie e obligată să prezinte dovezi privind echitatea salariilor în rândul angajaților lor pentru aceeași muncă prestată, indiferent de sex, etnie, naționalitate sau de orientarea sexuală.

,,Femeile vorbesc despre acest subiect de zeci de ani și chiar simt că am reușit să sensibilizăm și să ajungem în punctul în care oamenii înțeleg că legislația pe care am avut-o nu funcționează și trebuie să facem ceva în plus” a declarat Dagny Osk Aradottir Pind, membru al Asociației Islandei pentru Drepturile Femeilor, potrivit theguardian.com.

Parlamentul islandez compus din aproximativ 50% femei a făcut astfel un pas important către îndeplinirea unui obiectiv ambițios, respectiv acela de echitatea totală a salariilor până în anul 2020.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.