5 octombrie 2023, 4:46

Primăria Capitalei caută voluntari pentru sortarea ajutoarelor donate de bucureșteni pentru ucraineni

Bucureştenii au donat zeci de tone de haine, jucării şi alte obiecte pentru refugiaţii din Ucraina. S-au strâns atat de multe, încât Primăria Capitalei are acum nevoie de voluntari pentru despachetarea şi sortarea munţilor de ajutoare.

Săptămâna aceasta, doritorii sunt aşteptaţi la Romexpo, unde sunt centralizate donaţiile. Mulţi au venit deja, şi nu sunt doar români, ci şi americani sau chiar ucraineni, relatează stiri.tvr.ro.

Nu doar românii vin să ajute. Li s-au alăturat tineri americani, dar și ucraineni refugiați în București.

Zecile de tone de ajutoare trimise de bucureșteni către centrele de colectare ajung la Romexpo, unde formează grămezi uriașe de pungi și cutii. Angajații primăriei nu reușesc să țină pasul cu numărul tot mai mare de pachete.

Donațiile bucureștenilor, dar și refugiații care au nevoie de ajutoare, sunt așteptați de luni până vineri între orele 11.00 și 19.00, la cele 4 centre de colectare din Capitală.

E nevoie mai ales de produse de igienă și conserve. Rugămintea organizatorilor e ca îmbrăcămintea sau jucăriile să fie în stare bună și curate. Altfel, sunt nevoiți să le arunce.

Sursa foto: George Hari Popescu

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol