30 noiembrie 2020, 9:53

Primăria Capitalei, în alertă. Profesorii și elevii vor fi testați gratuit

Primăria Capitalei vrea testare în masă pentru elevi și profesori.

17.000 de teste pentru profesori și 250.000 de teste pentru elevi ar putea să fie puse la dispoziție după ce vor fi votate în Consiliul General, pe 7 septembrie.

Dacă copilul nu are o stare foarte bună, dacă tușește, acele situații vor transmise imediat către reprezentantul nostru al ASSMB la cabinetul de medicină școlară, imediat acel copil va fi trimis la testare. Nu suntem de acord cu formula anunțată public prin DSP și anume, dacă la triajul epidemiologic un elev are febră sau tuse. Varianta DSP-ului este ca acel copil să fie izolat, dus într-un spital, la un moment dat să i se facă testul să aștepte 2-3 zile, practic acel copil va fi internat fără să se confirme COVID-19 și să fie traumatizat”, a spus Gabriela Firea, conform libertatea.ro.

Capacitatea de testare este de 5.000 de teste pe zi.

La cel mai mic simptom de răceală să aflăm repede rezultatul. Noi sperăm să fie cât mai puține situații. Vine sezonul rece și vor fi mulți elevi răciți. Trebuie să fim pregătiți și să răspundem prompt. Elevii vor anunța acasă și se pot forma probleme în lanț.”, a mai spus Firea.

Potrivit unui studiu, 55% dintre părinți doresc revenirea la cursurile față în față.

sursa foto: digi24.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.