CITIRE

Primăria din Cluj-Napoca va introduce primul funcț...

Primăria din Cluj-Napoca va introduce primul funcționar public robot

Începând cu mijlocul lunii aprilie în Cluj-Napoca va fi introdus primul „funcționar public virtual” din România. Numit Antonia, robotul se va ocupa de cererile online ale cetățenilor și îi va ajuta 24 de ore din 24 în soluționarea problemelor pe care le-ar putea avea cu municipalitatea.

„Până în prezent, Primăria Cluj-Napoca a implementat 47 de proceduri și aplicații care pot fi acoperite de ceea ce înseamnă Cluj-Napoca Smart City, iar Antonia reprezintă un pas mai departe în această viziune a orașului, deschisă tehnologiei și talentelor” – a declarat Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, conform celor de la romania-insider.com.

sursa: romania-insider.com

Ideea proiectului a prins contur încă din 2017, atunci când la Cluj a avut loc conferința Open Innovation 2.0, organizată de Directoratul-General al Comisiei Europene, DG Connect, Grupul pentru Strategie și Politici pentru Inovare Deschisă (OISPG), în parteneriat cu Comitetul Regiunilor, Primăria Cluj-Napoca și Institutul pentru Valoare în Inovare (IVI).

Echipa care dezvoltă robotul este coordonată de departamentul de strategie IT al municipiului și de Centrul de informare pentru cetățeni. Antonia are ca obiectiv principal reducerea volumul de muncă al celorlalți funcționari publici. Robotul va putea să trimită fiecare cetățean la departamentul corespunzător, pe baza cererii pe care o depune.

sursa: linkedin.com

„Vor fi simplificate tot mai multe procese, dar și interacțiunea cetățenilor și vizitatorilor cu Primăria Cluj-Napoca. Componenta cheie este legată de ceea ce specialiștii numesc învățarea mecanică și, în plus, inteligența artificială” – a explicat primarul, potrivit sursei citate.

Orașul Cluj-Napoca s-a dezvoltat ca un hub IT în ultimii ani și a atras, de asemenea, mulți antreprenori. Potrivit unui studie recent, unul din 11 angajați din Cluj-Napoca lucrează în sectorul IT, iar aici găsim totodată 1 235 de companii IT.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.