20 septembrie 2020, 1:09

Primele cazuri de infectare cu coronavirus la un liceu din Alba Iulia. Patru elevi au fost testați pozitiv

Cu câteva ore înaintea începerii oficiale a noului an școlar, patru elevi ai liceului militar din Alba Iulia au diagnosticați cu COVID-19. Aceștia prezintă simptome ușoare și se simt bine, a menționat duminică seara la Digi24 șeful DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit alba24.ro, citat de ziare.com, este vorba despre trei elevi din două clase a IX-a: unul din Alba Iulia, altul din Maramureș și al treilea din Mureș, dar și despre un elev de clasa a Xl-a.

Elevii sunt în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și provin din județele Alba, Maramureş şi Mureş. După testarea și diagnosticarea acestora au fost izolați la infirmeria școlii, de unde au fost preluați acasă de părinți, acolo unde vor petrece următoarele două săptămâni în izolare.

De asemenea, și colegii cu care au intrat în contact au fost izolați pentru a minimiza posibilitatea extinderii infectării.

Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia se afla pe lista unităților de învățământ care făceau parte din scenariul verde, care presupunea prezența fizică a elevilor la cursuri. Cu toate acestea, în urma apariției celor trei cazuri, urmează să se ia o decizie despre modul în care se vor desfășura cursurile, nefiind exclusă nici posibilitatea ca unitatea de învătământ să intre în scenariul rosu. 

Ministrul sănătății Nelu Tătaru menționa recent că în cazul în cei trei elevi, din clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, or merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție.

Mai mult decât atât, în urma acestui eveniment, toți elevii și cadrele didactice ale liceului au fost testați pentru COVID-19. Este vorba de circa 460 de elevi și nu toate rezultatele testelor sunt gata.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, este una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din Alba, iar anul acesta au fost admiși 120 de elevi din 24 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, scrie Agerpres.

Sursă Foto: alba24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.