8 decembrie 2021, 2:27

Primele doze de vaccin anti-COVID ar putea ajunge în România între Crăciun și Revelion. Va fi o tranșă simbolică

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 vor ajunge în România între Crăciun și Revelion.  Va fi o tranșă simbolică, de până în 10.000 de doze, din care vor putea fi vaccinați 5.000 de oameni, a declarat marți coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță.

El a făcut aceste precizări după ce Comisia Europeană a anunțat că Agenția Europeană pentru Medicamente ar urma să aprobe în 23 decembrie vaccinul Pfizer/ BioNTech, primul vaccin anti-COVID pentru uz în Uniunea Europeană.

„Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și Anul Nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a spus, la Digi24, Valeriu Gheorghiță.

Potrivit medicului militar, în luna ianuarie România ar urma să primească 600.000 de doze, care ar permite vaccinarea anti-COVID a 300.000 de persoane, iar „cantitatea va crește de la o lună la alta”.

Medicul Gheorghiță a mai spus că, cel târziu joi, va exista o listă finală cu centrele de vaccinare din România.

Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi voluntară și gratuită.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.