1 decembrie 2023, 6:18

Primul caz de COVID-19 și gripă, detectate la aceeași persoană

Veștile proaste par să nu se oprească aici. Recent, a fost detectat primul caz de COVID-19 și gripă obișnuită, simultan, la aceeași persoană.

Acest caz a fost confirmat în Mexic, duminică, iar reprezentantul guvernului mexican  a spus: ”A fost raportat  primul caz privind prezenţa simultană a celor două virusuri. Atât a virusului SARS-CoV-2, agentul patogen care provoacă boala COVID-19, precum şi a virusului AH1N1, care declanşează gripa”, scrie Agerpres.

COVID-19 și gripă. Pacienta se simte bine

Cazul a fost detectat la o femeie de 54 de ani cu antecedente de obezitate. Ea mai suferea și de o boală autoimună, dar aveași cancer şi o afecţiune pulmonară cronică.

Alejandro Macias, responsabil cu gestionarea epidemiei de gripă din 2009 a precizat că pacienta a fost spitalizată şi că evoluţia ei este bună.

Responsabilul medical a explicat că pacienta a început să prezinte simptome la sfârşitul lunii septembrie. Acest fapt a determinat spitalizarea ei la Institutul Naţional de Ştiinţe Medicale şi Nutriţie Salvador Zubirán.

Acest caz dublu de gripă începe să îngrijoreze comunitatea medicală,  întrucât convergenţa celor două boli ar putea pune o şi mai mare presiune asupra sistemului sanitar.

Foto: Pixabay


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol