20 aprilie 2021, 12:15

Primul centru de vaccinare non-stop din România

La Timişoara s-a deschis marți singurul centru de vaccinare non-stop din România. Aproximativ 30 de persoane au venit pe baza a programării, înainte de ora 08:00, pentru a se imunizara la centrul de vaccinare situat la parterul clădirii secției de ortopedie a Spitalului Judeţean.

Acesta are câte patru fluxuri de zi și de noapte, cu o capacitate totală de vaccinare în 24 de ore de 418 persoane. Imunizarea se face doar cu doze de la Pfizer/BioNTech, iar personalul este asigurat de medici și asistenți, inclusiv de la UPU şi ATI. Au fost amenajate circuite separate pentru a nu exista interacţiune cu pacienţii spitalului.

Centrul non-stop vine mai ales în ajutorul persoanelor care lucrează în trei schimburi și al celor care vor să evite aglomerația de la orele de vârf din oraș. Iniţiativa îşi propune să accelereze procesul de vaccinare, în contextul creșterii ratei de infectare în Timișoara la peste 8 la mia de locuitori, care a impus carantina.

Tot de marți devine activ cel mai mare centru de vaccinare din judeţ, la Incuboxx, cu 12 fluxuri şi o capacitate de administrare a serului pentru 720 de persoane pe zi. Până în prezent, în judeţul Timiş au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză aproape 100.000 de oameni, a relatat corespondentul Radio România Actualități, citat de rador.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.