4 decembrie 2021, 21:56

Primul festival de reconstituire istorică daco-romană din Bucureşti

Ministerul Culturii a anunţat miercuri, pe Facebook, că Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) şi Asociaţia Terra Dacica Aeterna organizează „Zilele Columnei”, primul festival de reconstituire istorică daco-romană din Bucureşti.

Evenimentul va avea loc la sediul muzeului, în perioada 17 – 19 septembrie 2021, şi va coincide, deloc întâmplător, cu ziua de naştere a împăratului Traian, respectiv 18 septembrie”, se arată în anunţ.

Sunt planificate mai multe activităţi, de la paradă cu torţe la demonstraţii militare, ateliere şi degustări de preparate culinare.

Program

Pe 17 septembrie, de la ora 21:00, va avea loc o paradă cu torţe pe Calea Victoriei şi în Centrul Vechi la care vor participa membrii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna.

Pe 18 septembrie, între orele 10:00 şi 18:00, şi pe 19 septembrie, în intervalul 10:00 -14:00, vor fi susţinute ateliere meşteşugăreşti de prelucrare a lemnului, osului, pielii, cămăşilor de zale, prezentări de vestimentaţie şi echipament specifice dacilor şi romanilor, precum şi demonstraţii militare, prin intermediul cărora publicul se va familiariza cu formaţiile de luptă romane, dar şi cu armele dacilor.

Acestea din urmă sunt realizate de reprezentanţi ai aceleiaşi asociaţii. Participanţii vor avea ocazia să deguste o serie de reţete culinare antice, autentice, atât sâmbătă, cât şi duminică.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.