14 aprilie 2024, 21:15

Primul film românesc de lung metraj selecționat în competiția festivalului international de film științifico-fantastic din Boston

Premiera internațională a lung metrajului „Secretul Insulei Pin-Up” („The Secret of Pin-Up Island”) va avea loc pe 14 februarie 2024 în Statele Unite ale Americii, în cadrul ediției cu numărul 49 a Boston Science Fiction Film Festival, pe scurt „Boston SciFi”.

Filmul regizat de Alecs Năstoiu este selecționat în competiția oficială a celui mai vechi festival de film SF din America. În 1977, la a doua sa ediție, festivalul a prezentat o avanpremieră a filmului „Războiul Stelelor” („Star Wars”) necunoscut la acea vreme publicului larg.

Secretul Insulei Pin-Up este atât un film SF despre o fată închisă într-o fabrică abandonată din care încearcă să evadeze rezolvând puzzle-uri și enigme, cât și un film despre sănătatea mintală, despre oamenii care suferă de anxietate și depresie și soluțiile pentru a le depăși.

Boston, orașul în care își au sediul instituții de prestigiu precum NASA, Harvard sau MIT, servește drept gazdă ideală pentru proiecția unui film în care inteligența artificială are un rol important în examinarea dimensiunilor enigmatice ale sănătății mintale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol