CITIRE

Primul oraș cu transport public pe apă din România...

Primul oraș cu transport public pe apă din România. Vezi cum arată și care este prețul unei călătorii

Primul oraş din România care marchează premiera de a avea transport public pe apă este Timișoara. Acest lucru a fost posibil după ce municipalitatea a cumpărat şapte vaporaşe pentru efectuarea de curse pe Bega.

Prețul unui bilet este de 1 leu, însă timișorenii care au gratuități la transportul în comun vor avea și pe vaporașe. Tichetele vor putea fi cumpărate de la chioșcuri, dar și direct pe ambarcațiuni, de la taxator.

Vaporașele de pe Bega au câte 50 de locuri, aer condiționat și sunt dotate cu veste de salvare. Circulă cu cel mult 12 kilometri pe ora, iar în dreptul podurilor viteză va fi redusă la doar 5 km/h. Un traseu complet durează aproximativ o oră, din zona Solventul și până la Uzina de Apă.

“Eu cred că este foarte rentabil. Va fi nevoie de timp până oamenii se obişnuiesc cu vaporaşele. Aici nu există ambuteiaje, nu ai cu cine să intri în conflicte în intersecţii, pentru că nu există aşa ceva. Drept urmare, se circulă fluent, nu cu vitează foarte mare, în linie dreaptă aproape. Drept urmare, se ajunge foarte repede la destinaţie”, a afirmat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, potrivit Mediafax.ro.

Vaporașele, șapte la număr, au fost achiziționate de Primăria Timișoara în cadrul proiectului european în urma căruia au fost reabilitate malurile Canalului Bega. Ambarcațiunile au costat aproximativ două milioane de euro, bani proveniți de la bugetul local. Programul de circulație se găsește pe site-ul oficial al transportului din Timișoara.

Doar trei dintre cele șapte bărci vor funcționa la început deoarece autoritățile încearcă să evalueze interesul cetățenilor pentru acest serviciu. Cu toate acestea, serviciul de transport pe apă nu va fi disponibil în timpul iernii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.