20 ianuarie 2022, 3:36

Primul oraș din România care este în UNESCO City of Film

Alături de Cannes (Franţa) şi Gdynia (Polonia), în reţeaua oraşelor creative UNESCO, cu titulatura de City of Film, intră și primul oraș din România.

Cluj-Napoca a devenit membru al acestei prestigioase structuri internaţionale.

Este singurul oraş din România care deţine mai multe cinematografe de tip one screen funcţionale şi care atrag un număr mare de spectatori.

Trei universităţi au și specializări în domeniul media şi arte vizuale: Universitatea „Babeş-Bolyai”, prin Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea Sapientia, prin Facultatea de Ştiinţe şi Arte (Centrul de Cercetare pentru Studii de Cinema şi Media) şi Universitatea de Artă şi Design.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a marcat 20 de ediţii anul acesta și a pus Clujul pe harta industriei cinematografice.

Mă bucur că această titulatură consfinţeşte influenţa majoră pe care brandul TIFF a avut-o asupra oraşului în ultimii 20 de ani. Primul eveniment cultural major din Cluj a deschis calea către alte proiecte mari, a influenţat generaţii de copii şi tineri, a modelat mentalităţi şi a impulsionat turismul şi dezvoltarea unor afaceri locale, a pus în valoare locuri devenite acum simbolice pentru oraş. TIFF-ul a avut un impact puternic asupra profilului cultural al oraşului, a determinat apariţia unor noi facultăţi de film. Clujul este, fără dubii, oraşul filmului”, declară Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF, potrivit news.ro.

sursa foto:romania-insider.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.