28 mai 2020, 14:02

Primul oraș din România care va avea lavoare stradale: Le vom monta în locurile cele mai aglomerate

Un oraș din România va fi primul din țară care va avea lavoare stradale instalate în locuri aglomerate.

Primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, a anunțat că pietonii îşi pot spăla mâinile cu apă şi săpun după ce coboară din autobuz ori înainte să ajungă acasă de la cumpărături, deoarece vor fi montate câteva zeci de lavoare mobile în punctele aglomerate, inclusiv în staţiile de autobuz, anuntă gandul.ro.

Am luat toate cele 50 de lavoare mobile disponibile la Dedeman. Le vom monta în locurile cele mai aglomerate din Buzău. La intrarea în pieţe, în staţiile de autobuz, în centru, etc. Vor avea apă şi săpun pentru ca buzoienii să se spele pe mâini înainte de a se îndreptate spre casă”, a anunţat primarul Toma.

Fiecare lavoar are un rezervor de 24 de litri și este acționat de o pedală.

În ceea ce privește montarea de dozatoare cu dezinfectant în blocurile, Toma a precizat că vor începe și instalarea acestora aşa cum a solicitat guvernul prin Ordonanţa Militară nr. 4.

Avem 1.610 blocuri în oraşul Buzău. Nu avem încă dozatoare pentru toate. Deocamdată, punem ce avem şi vom monta peste tot pe măsură ce vom găsi să cumpărăm. De asemenea, am dat dispoziţie către RER să facă dezinfecţia în toate scările de bloc, prin lifturi şi alte locurile comune”, a adăugat acesta.

O altă noutate e obligarea instituţiilor publice şi a agenţilor economici din oraş de a amplasa covoraşe impregnate cu dezinfectant la intrarea în spaţiile închise.

sursa foto: ahchealthenews.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.