18 ianuarie 2022, 0:10

Primul post de televiziune dedicat drepturilor omului, lansat astăzi la Londra

Astăzi a fost lansat primul post de televiziune dedicat drepturilor omului, ce promite să difuzeze doar materiale despre subiecte mai puţin cunoscute, ignorate de principalele canale media, potrivit Agerpres.

International Observatory of Human Rights (IOHR) susţine că va aduce, prin intermediul canalului său online, probleme din domeniul drepturilor omului în atenţia unei audienţei din 20 de ţări europene, America de Sud şi Orientul Mijlociu.

„Sunt atât de mulţi oameni în lume care nu pot vorbi despre problemele lor şi se pare că lucrurile stau din ce în ce mai rău”, a declarat directoarea IOHR, Valerie Peay, pentru Thomson Reuters Foundation, la dineul oficial de lansare găzduit de Frontline Club din Londra, un loc obişnuit de întâlnire pentru cei din industria media.

Subiectele abordate vor fi  reprezentate de: problemele refugiaţilor, libertatea presei, jurnaliştii încarceraţi, extremismul, drepturile femeilor, problemele comunităţii LGBT şi situaţia persoanelor apatride.

„Trăim într-o lume cu fluxuri de ştiri non-stop, dar deseori poveştile se pierd, iar drepturile omului sunt marginalizate. Acest demers vizează umplerea unui gol astfel încât oamenii să interacţioneze activ cu problematica drepturilor omului şi să aducă o schimbare”, a adăugat ea.

Mai mult decât atât, în grila postului vor figura emisiuni dedicate împlinirii a 30 de ani de la represiunea protestelor pro-democraţie din Piaţa Tiananmen (China), efectelor pozitive sau negative ale tehnologiei asupra femeilor sau implicaţiilor Brexit-ului din punctul de vedere al drepturilor omului.

Misiunea și obiectivul postului sunt acelea de a oferi ”voce celor fără glas” şi de a ”transforma drepturile omului într-o temă atractivă’‘, în contexul lumii contemporane în care durata de concentrarea a atenţiei este din ce în ce mai mică şi predomină mesajele scurte, a explicat Yalda Hakim, prezentator şi jurnalist BBC, în cadrul evenimentului de lansare.

Transmisiunile postului pot fi urmărite pe platforma interactivă netgem.tv şi, în curând, pe o aplicaţie pentru telefoanele mobile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.