Muzeul Național de Artă al României va reconstitui sâmbătă, 23 septembrie, o parte din Primul Război Mondial printr-o serie de activități conexe, în cadrul expoziției „Atelier de front. Artiști români în Marele Război”.
Doritorii sunt așteptați la sediul MNAR din București, în Curtea de Onoare a muzeului, începând cu ora 11 pentru evenimentul De Strajă la Palatul Regal. Reconstituire istorico-militară – 100 de ani de la Marele Război, organizat în parteneriat cu Asociația „6 Dorobanți”.
Evenimentul este o reînscenare istorică ce pune în scenă mici frânturi din viața de zi cu zi a ostașilor din timpul Primului Război Mondial. Sediul Muzeului de Artă este fostul Palat Regal, iar membri asociației, îmbrăcați în uniformele românești, vor recrea o tabără de front și astfel participanții la acest eveniment vor intra în atmosfera de acum 100 ani. De asemenea, nu vor lipsi activități și ceremonii care să introducă publicul într-un moment atât de important al istoriei României.
În plus, vor fi expuse fotografii de război, dar și artiștii de front, care vor fi prezentați de director al Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu”, Dr. Adrian-Silvan Ionescu. Acesta va discuta și despre însemnătatea fenomenului internațional de reînscenare istorică.
Programul activităților:
11:00 – Deschiderea oficială a taberei; Darea raportului, Revista trupelor;
11:30 -15:30 – Program divers:
– demonstrații de mânuire a armelor și de instrucție de front;
– prezentări de armament și echipament de război;
– prezentarea echipamentului armatelor române și/sau combatante;
– joc de rol – punerea în scenă a unor situații de urgență;
– prelegeri despre uniforma soldatului român, fotografia de război și artiștii de front;
– Oficiul Poștal de Campanie;
– atelier fotografic și desen de front.
15:30 – 16:00 – Ceremonia de închidere a bivuacului.
Intrarea este liberă, iar mai multe detalii despre acest eveniment istoric găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.
[Sursă imagine: Facebook.com]
Comentariile sunt oprite pentru acest articol