1 decembrie 2021, 20:00

Primul român campion european la drift la Campionatul European „Drift Kings”

Un român scrie istorie.

Pentru prima dată când un pilot tricolor reuşeşte să devină campion european Pro2 la International Drift Kings după ce a obţinut victoria în etapa finală pe circuitul Serres din Grecia.

Radu Văduva a câştigat competiția din Ungaria la care au participat 63 de piloți din 14 țări și a devenit primul drifter român care a luat titlul de campion în Drift Kings.

În actualul sezon, românul a ratat o singură dată clasarea în Top 4 la finalul unei etape, în Spania, acolo unde a fost eliminat în Top 4, în timp ce în calificări o singură dată a încheiat mai jos de locul 3.

„Dacă mă întrebai acum câţiva ani dacă voi reuşi această performanţă, nici nu îndrăzneam să visez că voi fi campion în Drift Kings“, a spus Văduva, conform adevarul.ro.

Acesta a concurat cu o maşină de concurs împrumutată

Maşina mea de concurs cu care eram obişnuit a avut probleme, aşa că am apelat la un coleg. Deşi nu am avut aceeaşi putere ca a multora dintre contracandidaţi, sunt fericit că am încheiat pe 1“, a spus Radu Văduva.

La Campionatul European „Drift Kings”, desfășurat la Serres, în Grecia, tânăra Alice Ene, în vârstă de doar 14 ani, a devenit „Regina Driftului”, astfel a reușit să stabilească un nou record mondial de vârstă în competițiile de Drift.

sursa foto:prosport.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.