4 august 2020, 11:55

Primul sat vertical din România, construit în Timișoara. Cum arată clădirile verzi

O echipă de arhitecți și peisagiști a proiectat primul „sat vertical” din România. Construcția este în derulare în Timișoara, pe Calea Torontalului și este inspirată de Charlottenburg, satul rotund din Timiș, unic în România și declarat monument istoric de Ministerul Culturii.

Complexul rezidențial va avea locuinţe cu două, trei şi patru camere, fiecare fiind prevăzută cu o terasă generoasă cu o suprafaţă de minimum 57 de metri pătraţi utili. „Satul” va avea la final 10 niveluri, 120 de locuințe, iar pe verticală va fi o adevărată pădure cu peste 1.000 de arbuști și diferite alte plante. Proiectul va dispune de o parcare subterană şi supraterană cu 138 de locuri de parcare.

Sursa a1.ro

Inițiatorii proiectului își propun să dezvolte un concept care să redefinească stilul de viață urban. Mai precis, aceștia doresc să îmbine avantajele locuințelor amplasate la sol, înconjurate de spații verzi cu beneficiile unei construcții moderne, într-o singură clădire ce le va oferi locatarilor un grad ridicat de confort si siguranţă.

Arhitecții din Timiș menționează că proiectul lor „se adresează celor care se află în plină expansiune profesională şi care au un stil de viaţă dinamic, în ton cu dezvoltarea economică fără precedent a oraşului, dar care îşi doresc şi liniştea şi confortul unui cămin aparte”, potrivit Adevarul.ro.

Conceptul de clădire cu „pădure verticală” nu este nou. O astfel de clădire a fost concepută de un architect italian, Stefano Boeri și este amplasată în Milano. După modelul acestuia dăinuie o serie de construcții care încorporează plante în structura lor în țări precum Spania, Anglia, Japonia, China sau SUA.

Credit foto Sabina Dragomir

Investiția în ansamblu rezidențial plin de verdeață se ridică la 14 milioane de euro. Complexul va fi gata la sfârșitul anului viitor, iar 20% dintre apartamente sunt deja vândute.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.