24 ianuarie 2021, 4:07

Primul teatru din România unde spectacolele pot fi înțelese și de persoanele cu deficiențe de auz

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu este primul teatru din România unde spectatorii care nu aud, fie ei copii sau adulţi, pot înţelege ce se întâmplă pe scenă, aici fiind montat un sistem de ascultare asistată pentru persoanele cu deficienţe de auz.

sursa: capitalcultural.ro

MobileConnect este un sistem inovativ ce funcţionează pe baza unui principiu relativ simplu. Sunetul este preluat din sală cu ajutorul unor microfoane speciale, iar mai apoi este mixat şi redat de un inginer de sunet printr-un sistem WiFi direct pe telefonul utilizatorului sau pe dispozitivele inteligente puse la dispoziţie gratuit de teatru. Astfel, teatrul „Gong” Sibiu poate pune la dispoziţia spectatorilor până la 30 de dispozitive de ascultare asistată la un singur eveniment.

sursa: turnulsfatului.ro

„Este pentru prima dată când un teatru din România implementează un astfel de serviciu pentru publicul larg. Emoţiile sunt transmise de cele mai multe ori prin voce şi instrumente muzicale, iar în 2017 nimeni nu ar trebui să fie privat de bucuria asta. Suntem mândri că Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sibiu au salutat această iniţiativă şi au acoperit în totalitate costurile pentru acest sistem”, a declarat Adrian Tibu, directorul teatrului din Sibiu.

sursa: http://jurnalul.ro

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu, înfiinţat în anul 1949, este o instituţie publică de spectacole cu un repertoriu bogat, printre care se numără spectacole de animaţie, cu păpuşi şi cu actori la vedere, fiind una dintre primele instituții profesioniste de acest gen din țară.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.