27 februarie 2024, 11:58

Prin Capitală circulă primele 2 dintre cele 100 de autobuze electrice cumpărate cu bani europeni

În București, circulă de vineri primele autobuze electrice. Deocamdată, au ieșit pe traseu doar două dintre cele 100 cumpărate cu bani europeni.

Două dintre cele 100 de autobuze electrice care vor circula pe străzile din București sunt deja în trafic, din săptămâna aceasta vor fi 6, iar până la finalul anului vor fi 20 în total.

Deocamdată ele circulă pe linia 330 și, de la începutul acestei săptămâni, pe linia 335, realizând legătura între nordul și estul capitalei.

Autobuzele electrice sunt de proveniență chinezească. Au garanție 8 ani și au costat peste 58 de milioane de euro, cu finanțare din fonduri europene.

Acestea au autonomie de 300 de kilometri și dotări care vor face călătoriile mai ușor de suportat pentru pasageri. Mai trebuie pusă la punct însă rețeaua de încărcare. La capetele de linie și în autobaze încă lipsesc stațiile de încărcare.

„Aceste noi mijloace de transport sunt dotate cu aer condiționat, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, spațiu special amenajat pentru transportul pasagerilor în scaun rulant, echipament de informare audio-video a pasagerilor, sistem digital de supraveghere video și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor și oferă posibilitatea de a plăti călătoria direct cu cardul”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Singurul centru unde autobuzele electrice se pot realimenta este amenajat la Uzina de Reparații Ateliere Centrale în cartierul Tei.

Vehiculele electrice se adaugă celor 67 de tramvaie produse la Arad, care deja circulă pe liniile din Capitală.

În acest moment, 19 orașe din țară au făcut pasul spre transportul public în comun cu autobuze electrice. Printre acestea Sibiu, Brașov, Ploiești și Constanța.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol