18 ianuarie 2022, 1:10

Prințesa Diana va avea o statuie, la dorința fiilor săi, Harry și William

Casa Regală o omagiază pe Lady Diana, la împlinirea a douăzeci și trei de ani de la cumplitul accident de mașină din Paris, care i-a adus moartea. Momentul este cu mult mai potrivit și în contextul în care pe 1 iulie 2021, Prințesa Inimilor ar fi împlinit șaizeci de ani.

Astfel, cei doi fii ai săi, William și Harry au decis să comande un monument memorial, care va fi amplasat în curtea Palatului Kensington, reşedinţa londoneză în care a locuit împreună cu copiii săi după divorțul de prințul Charles.

Mai mult decât atât, cei doi duci se vor implica personal în tot acest proces, ceea ce pare să bucure întreaga Casă Regală.

Trebuie menționat că, din momentul în care Harry a decis să părăsească Marea Britanie împreună cu fiul și soția sa Meghan pentru a se muta în Los Angeles, cei doi au rupt orice legătură și au dus vieți separate.

Ideea realizării unui monument în cinstea Prințesei Diana s-a născut, ce-i drept, în anul 2017, când Casa Regală a marcat a douăzecea comemorare a morții ei.

Întregul proces a fost oprit însă de pandemia de coronavirus. Un comunicat oficial distribuit presei menționează faptul că inaugurarea monumentului a fost deja programată pentru luna iulie a anului 2021, în grădina Sunken din Palatul Kensington.

Statuia Prințesei Inimilor a fost realizată de artistul Ian Rank-Broadley, cunoscut și pentru crearea portretului reginei Elisabeta care apare pe toate monedele britanice.

Sursă Foto: ea.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.