10 august 2020, 1:35

Prințul Charles împlinește 71 de ani. Moștenitorul coroanei britanice: „Iubesc România!”

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, împlinește 71 de ani. Este un iubitor al peisajelor din România și un susținător al exploatării potențialului turistic din Transilvania.

Primul moştenitor educat la şcoli publice

Prințul Charles a fost educat la şcoli publice, nu de profesori privaţi, contrar tradiției regale. De asemenea, o altă mișcare surprinzătoare a fost că a ales întâi facultatea, nu armata, potrivit Digi 24.

10 proprietăți în România

Prințul Charles a făcut nenumărate vizite în România, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietăți. Charles deţine 10 proprietăţi pe teritoriul României, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează, informează Libertatea.

„Iubesc România!”

Prinţul Charles al Marii Britanii și-a deschis propria fundaţie în România – Fundaţia Prinţul de Wales, în locuinţa sa de la Viscri. Fundaţia urmăreşte să susțină păstrarea patrimoniului, agricultura şi dezvoltarea durabilă în țara noastră. Moştenitorul coroanei britanice a spus, după lansarea fundaţiei sale de la Viscri, că a ales România pentru că iubeşte această ţară şi pentru că a avut o stră-stră-străbunică din Transilvania, conform Monitorul Expres.

Ambasador al protejării patrimoniului cultural al României

Încă de la lansarea Ambulanței pentru Monumente, proiect al tinerilor care își propun să restaureze construcțiile istorice ignorate de autorități, Prințul Charles a susținut inițiativa. „Prințul Chales a fost cu noi chiar din prima clipă. Alteța Sa a fost primul și, să spunem așa, cel mai important susținător al nostru. De fapt, în momentul de față este implicat într-un fel major în această activitate și își dorește să sprijine și mai mult pe viitor, ca să reușim să implementăm acest program precum o rețea la nivel național. Ajutorul din partea Alteței Sale nu este nu numai unul financiar, ci face foarte mult lobby prin atenția pe care o acordă acestui proiect. Prin vizitele pe care le face, prin discuțiile pe care le avem și în Anglia și aici și chiar își dorește să salveze într-un mod mai consistent patrimoniul, decât s-a făcut până acum”, a explicat Eugen Vaida, coordonatorul proiectului, într-un interviu acordat editiadedimineata.ro.

Poate deveni influencer pe Instagram

Prințul Charles a descoperit recent Instagram. „În timp ce plec spre India, în cea de-a zecea vizită oficială, vreau să vă transmit cele mai calde urări tuturor celor din comunitatea Sikh din Regatul Unit și din întreg Commonwealth-ul, cu ocazia celei de-a 550-a aniversare a lui Guru Nanak Dev Ji”, a transmis Charles în primul mesajul publicat pe celebra rețea de socializare, potrivit PRO TV.

Sursă cover foto: Universul Argeșean


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.