17 ianuarie 2022, 10:14

Prințul Charles investește în restaurarea bisericilor românești

Prințul Charles, prin fundația care îi poartă numele, a donat 1.300.000 de dolari pentru promovarea moștenirii naturale și culturale a României.

Conform BOR, contribuțiile aduse de către Prințul Charles sunt folosite și la restaurearea unor vechi biserici.

Prințul este un susținător permanent al proiectului „Ambulanța pentru monumente în Transilvania de Sud”, dedicat restaurării rapide a monumentelor istorice dărăpănate, printre care Biserica Adormirea Maicii Domnului din secolul al XIV-lea din satul Strei din județul Hunedoara.

Renovarea Bisericii Adormirii a început anul trecut, când Asociația MOMENTUM, în parteneriat cu Proiectul „Ambulanța pentru Monumente”, a început să pregătească documentația necesară pentru intervenția asociațiilor autorizate și să identifice sursele de finanțare a restaurării lucrări.

Fondurile au fost în cele din urmă primite de la Fundația Prince Charles, pe lângă administrația locală și eparhia și un număr mare de donatori privați. Primele lucrări privind acoperișurile și drenarea vor începe în septembrie.

Proiectul „Ambulanța pentru Monumente” a efectuat restaurarea a 15 monumente istorice ale Transilvaniei și Banatului începând cu anul 2016.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Ion Macovei

    25 august

    Cu 1300.000 de dolari Printul CHARLES ar putea demara un proiect pentru Renasterea Romaniei, pentru o Romanie democrata. Un proiect care sa aiba ca element de baza Cetateanul roman.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.