24 iunie 2024, 7:24

Prințul Harry a pierdut dreptul de a fi păzit de poliție, în Marea Britanie, chiar și contra cost

Prințul Harry a pierdut dreptul de a fi păzit de poliție, în Marea Britanie, odată cu renunțarea sa la titulatura regală, a decis o instanță din Londra. Aceasta a respins și cererea Ducelui de Sussex de a beneficia de astfel de servicii contra cost, scrie BBC.

Când Prințul Harry a decis să renunțe la titulatura regală, în 2020, Comitetul Executiv pentru Protecția Regalității și a Figurilor Publice a decis să anunleze protecția oferită de poliție de care se bucura Harry până atunci.

Această hotărâre a fost atacată în instanță de prinț, avocații săi susținând că instituția „și-a depășit atribuțiile”.

Prințul Harry a cerut ca, atunci când se află în Marea Britanie, să fie păzit în continuare de poliție, oferindu-se să plătească aceste servicii.

Însă Ministerul de Interne din Marea Britanie a refuzat această propunere, afirmând că nu este potrivit ca oamenii „o persoană bogată să aibă permisiunea de a cumpăra protecția” poliției.

Avocații Ducelui de Sussex au afirmat, însă, că există prevederi legale care permit plata unor „servicii speciale de poliție” cum ar fi în cazul concertelor sau evenimentelor sportive și, ca atare, „plata pentru poliție nu este în contradicție cu interesul public”

Însă reprezentanții Ministerului de Interne au arătat că a folosi „ofițeri ca gărzi de corp” nu se compară cu măsurile de protecție suplimentare, pentru care se dau bani, la evenimente precum meciurile de fotbal.

Curtea a dat dreptate Ministerului de Interne și a decis să respingă contestația depusă de Prințul Harry.

Decizia vine la scurt timp după ce Harry, soția sa Meghan și mama acesteia au susținut că au fost urmăriți cu mașina de paparazzi în New York, în ceea ce purtătorul de cuvânt al cuplului a numit o „goană aproape catastrofală” în care „mai multe coliziuni au fost evitate la limită” și care ar fi durat două ore.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol