5 iulie 2020, 16:16

Prințul Harry și Ducesa Meghan de Saussex, îngrijorați pentru soarta mediului înconjurător. Ce măsuri au luat pentru a proteja planeta

Grija pentru mediul înconjurător este o tradiție a familiei regale din Mare Britanie, prințul Charles fiind un ecologist declarat, care a menționat de nenumărate ori că este îngrijorat de schimbările climatice și că vrea să lase această lume un loc mai bun pentru copiii și nepoții săi. Totodată, se pare că și prințul Harry, duce de Sussex şi nepot al reginei Elisabeta II-a, și-a exprimat și el îngrijorarea cu privire la soarta planetei și a declarat că el și soția sa, Meghan, nu vor avea mai mult de doi copii, potrivit Agerpres.

Într-un interviu publicat în ediția britanică a revistei Vogue, Ducele de Saussex a subliniat faptul că fiecare dintre noi suntem responsabili față de schimbările climatice și a mai dezvăluit că  naşterea primului său copil, Archie, care a venit pe lume în luna mai, i-a dus „conexiunea şi dragostea faţă de natură la un nou nivel”.

Interviul a fost realizat împreună cu experta în primatologie Jane Goodall într-un interviu acordat pentru numărul din septembrie al celebrei reviste de modă, la realizarea căruia a colaborat şi soţia lui, Meghan, în calitate de editor-invitat, potrivit sursei citate anterior.

În timp ce îşi preciza intenţia de a avea mai mult de un copil, Harry a fost întrerupt de Jane Goodall, care l-a sfătuit să nu aibă totuşi „prea mulţi”.

„Doi, maximum”, a răspuns prinţul britanic, înainte de a-şi exprima îngrijorarea pe care o resimte faţă de soarta generaţiilor viitoare, potrivit Agerpres.

Mereu m-am gândit: acest loc este împrumutat. Şi, cu siguranţă, fiind inteligenţi aşa cum suntem noi toţi şi evoluaţi cum ar trebui să fim cu toţii, ar trebui să putem lăsa ceva mai bun în urmă pentru generaţia viitoare„, a precizat el, potrivit Agerpres.

Atât Jane Goodall, cât şi Prințul Harry sunt de părere că starea actuală a mediului este mai mult decât îngrijorătoare.

„Câte indicii trebuie să ne mai ofere natura înainte de a afla şi de a înţelege pagubele şi distrugerea pe care le provocăm?”, s-a întrebat prinţul britanic.

Sursă Foto: stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.