29 mai 2023, 18:03

Prințul Harry și Meghan Markle dau în judecată paparazzii pentru hărțuire. Au fost spionați cu drone și elicoptere

Prințul Harry și soția sa Meghan Markle au deschis un proces judiciar împotriva paparazzilor pentru invadarea intimității cu drone și elicoptere.

Potrivit declarațiilor celor doi, motivul pentru care au decis să se retragă din viața publică și să se stabilească în California a fost tocmai pentru a scăpa de presa tabloidă britanică. Cu toate acestea, celebrul cuplu reclamă acum „o serie de invadari ale intimității unui copil în vârstă de 14 luni, în casa lui”, anunță Ziare.com. 

Procesul a fost deschis din dorința celor doi părinți de a-și proteja copii, se arată în motivația expusă de cei doi la Curtea Superioară din California.

Imediat după ce au anunțat faptul că se retrag din familia regală britanică, cei doi soți împreună cu fiul lor, Archie, s-au stabilit într-o localitate din Canada. Însă conform documentelor expuse ca probe în proces, ziarul britanic Daily Mail a publicat noua adresă la care locuiau, moment în care paparazzi și-au făcut simțită prezența.

Spionați cu drone și elicoptere

Astfel, aceștia au fost nevoiți să se mute din nou, însă de această dată într-un cartier păzit, din Los Angeles. Chiar dacă se știa faptul că cei doi nu își doresc sub nicio formă să apară din nou în atenția presei, Daily Mail a dezvăluit din nou adresa lor și, din nou, paparazzi au ajunsă să spioneze cuplul, de data aceasta cu drone și elicoptere, scrie Hollywood Reporter.

„Unii paparazzi și entități media au ghidat dorne la doar 6 metri deasupra casei, până la de trei ori pe zi, pentru a obține fotografii cu cei doi și fiul lor în reședința lor privată. Alții au apelat la elicoptere, care au zburat deasupra grădinii reședinței, devreme, la ora 05:30, sau la 19:00, trezindu-i pe vecini și pe fiul lor, zi după zi. Iar alții au făcut găuri în gardul de securitate pentru a privi prin el”, a scris avocatul Michael Kump în plângere.

Prințul Harry și Meghan Markle au ignorat această problemă, până când au aflat că în spațiul public circulau mai multe fotografii cu fiul lor Archie, chiar dacă aceasta nu a avut prea multe ieșiri în spațiul public. Totodată, se pare că acestea au fost chiar cumpărate de unele publicați, chiar dacă Harry și Megan spun că fotografiile au avut etichete care să ateste faptul că aceste poze sunt făcute ilegal.

Cei doi nu cunosc autorii fotografiilor, dar speră ca în urma procesului să afle identitatea lor, pentru a putea avertiza potențialii cumpărători că fotografiile sunt realizate ilegal. Totodată, aceștia mai cer curții să îi oblige pe autori să predea fotografiile, dar și daune compensatorii și punitive.

„Fotografiile în discuție nu reprezintă știri. Nu sunt de interes public. Reprezintă hărțuire”, a mai spus Kump, avocatul familiei.

Sursă Foto: rfi.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol