20 iunie 2024, 3:26

Prințul Harry și soția sa, Meghan, au anunțat nașterea celui de-al doilea copil: o fetiță

Prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markel au anunţat duminică, „cu imensă bucurie”, naşterea celui de al doilea copil al lor, Lilibet ‘Lili’ Diana, care a venit pe lume vineri dimineaţă, într-un spital din Santa Barbara, California.

Născută pe 4 iunie, Lilibet a fost botezată astfel pentru a o omagia pe regina Elisabeta a II-a, au explicat ducele şi ducesa de Sussex într-un comunicat. Al doilea prenume, „Diana”, îi aduce un omagiu mamei prinţului Harry, prinţesa Diana.

Fetiţa s-a născut la Cottage Hospital din Santa Barbara, California, vineri, la ora 11.40, iar prinţul Harry a fost prezent.

Naşterea are loc după un an tumultuos al cuplului, care s-au retras din îndatoririle regale şi s-au mutat în SUA pentru a avea vieţi mai independente, dar rareori au ieşit din atenţia publică, comentează Reuters, preluată de agerpres.ro.

Pe 4 iunie, am fost binecuvântaţi cu venirea pe lume a fiicei noastre, Lili. Ea reprezintă mai mult decât ne-am fi putut imagina şi suntem recunoscători pentru dragostea şi rugăciunile pe care le-am simţit de pe întreg globul”, au mai precizat în comunicatul lor Harry şi Meghan.

Vă mulţumim pentru bunătatea şi sprijinul vostru în timpul acestui moment foarte special pentru familia noastră”, au adăugat ei.

Purtătorul lor de cuvânt a declarat că atât mama, cât şi copilul se simt bine şi s-au întors acasă.

Meghan, în vârstă de 39 de ani, a anunţat că este însărcinată în timpul unui interviu exploziv din luna martie cu Oprah Winfrey, în care a acuzat familia regală de rasism şi a spus că s-a simţit foarte deprimată în prima parte a căsniciei ei.

Primul copil al cuplului, Archie, s-a născut în 2019.

Regina Elisabeta a II-a şi membrii familiei regale sunt „încântaţi” denaşterea fetiţei prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan Markle, a declarat Palatul Buckingham.

Suverana, fiul său, prinţul Charles, şi soţia sa Camilla, precum şi prinţul William şi soţia sa Kate „au fost informaţi şi sunt încântaţi de vestea naşterii unei fetiţe pentru ducele şi ducesa de Sussex”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Palatului Buckingham.

Premierul britanic Boris Johnson i-a felicitat şi el pe prinţul Harry şi pe soţia sa Meghan Markle pentru naşterea fetiţei lor Lilibet.

„Felicitările mele ducelui şi ducesei de Sussex pentru naşterea fiicei lor”, a postat pe Twitter şeful guvernului conservator după ce cuplul stabilit în SUA a anunţat naşterea celui de al doilea copil.

Sursa foto: corriere.it

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol