8 iunie 2022, 17:20

Producătorii francezi de brânză, la un pas de faliment. Apelul disperat al fermierilor

Francezii sunt încurajați de fermieri să consume mai multă brânză pentru a-i salva din pragul faliemntului. Consumul de brânzeturi a scăzut drastic în această perioadă, din cauza faptului că toate restaurantele, cantinele școlare și piețele închise din cauza stării de urgență. Din acest motiv, producătorii francezi au fost nevoiți să irosească mii de litri de lapte și aproximativ două tone de brânză, anunță Digi24. 

Mai mult decât atât, chiar și vânzările au scăzut, după ce francezii și-au reorganizat listele de cumpărături, orientându-se spre alimentele de bază și renunțând la specialitățile mai scumpe.

„Ne aflăm într-o situație în care consumatorii și-au pierdut pofta de a mânca brânză în timpul acestei crize”, a declarat Michel Lacoste, președintele unei asociații a producătorilor de brânzeturi, potrivit Digi24. 

Totodată, producătorii au mai declarat și că vânzările celor mai scumpe brânzeturi au scăzut cu 60%, pierderea fiind estimată la 157 milioane de euro.

În urma pandemiei, între 10-15% dintre fermierii care produc lactate sunt afectați de scăderea vânzărilor arată studiile CNAOL. De asemenea, pentru a nu fi irosite, tonele nevândute de brânză au fost donate organizațiilor caritabile, a declarat un producător local pentru ziarul Ouest-France, Pierre Villiers.

Mai mult, a fost lansată chiar și o campanie națională de încurajare a oamenilor să revină la obiceiul consumului de brânză, la care participă și cheful recompensat cu steaua Michelin Régis Marcon, dar și sportivii din cadrul Federației Franceze de Rugby.

Sursă Foto: daciccool.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol