20 aprilie 2024, 20:18

Producătorii jocului Star Wars Battlefront II își cer scuze în fața fanilor

Noul joc Star Wars Battlefront II a fost așteptat cu nerăbdare de fani seriei, însă aceștia s-au arătat total dezamăgiți. Jucătorii trebuiau să investească mult timp și bani pentru a debloca anumite caracteristici care să le permită continuarea jocului.

Revoltați, jucătorii au început o campanie în mediul online, iar producătorii Star Wars Battlefront II au reacționat rapid. Și-au cerut scuze și au dezactivat opțiunea care le cerea bani gamerilor. Cu toate astea, a fost deschisă o anchetă de către autoritățile belgiene, care analizează dacă Battlefront II reprezintă o formă a jocurilor de noroc, informează CNN.com.

Sursă imagine: starwars.wikia.com

Mai exact, jucătorii plătesc bani reali pentru a debloca o „cutie” virtuală fără să știe ce fel de recompensă este înăuntru. De asemenea, ei nu știu cât de multe cutii ar fi nevoie să deblocheze pentru a termina jocul. Peter Naessens – directorul general al Comisiei pentru jocuri din Belgia – spune că ancheta examinează dacă recompensele sunt alocate din întâmplare și dacă aceasta ar putea constitui o formă de jocuri de noroc. Companiile care au un astfel de caracter trebuie să dețină o licență specială, iar minorii și dependenții de jocuri de noroc nu au voie să participe. Aceste acuze au fost respinse de Electronic Arts (EA).

Star Wars Battlefront II costă în jur de 60 de dolari, dar pentru a te juca cu toate opțiunile disponibile trebuia să investești cel puțin câteva sute de dolari sau să te joci timp de 40 de ore pentru a debloca un singur personaj.

Sursă imagine: imgur.com

În lumea jocurilor video, acest fenomen se numește „plătește ca să câștigi” (engl. pay to win). Nu este neapărat ceva ieșit din comun, dar formatul este des întâlnit doar la jocurile gratuite. Unii gameri au stat să calculeze câți bani sau cât timp trebuie să investească pentru a debloca toate personajele sau armele, iar rezultate sunt uluitoare: două mii de dolari sau 6 ani de joc (la o medie de două ore pe zi).

Oskar Gabrielson, directorul general al companiei EA a transmis că vor reface jocul și că nu a fost intenția lor să dea avantaje pe nedrept unor jucători. Cu toate astea, achizițiile nu au dispărut pentru totdeauna, ci se vor „întoarce la un moment dat, doar după ce jocul va fi schimbat

[Sursă imagine cover: comicbook.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol