28 mai 2020, 8:02

Produse agroalimentare româneşti, exportate în China. Vezi cum se va face transportul

România va exporta produse agroalimentare românești în China. Pe lista produselor se află mierea, floarea soarelui, vinul şi carnea de bovine. Transportul s-ar putea face folosind trenul expres dintre China şi Uniunea Europeană, prin portul Pireu.

O delegaţie a Republicii Populare Chineze condusă de Jiang Yu, ambasadorul Chinei în România, a participat la o întâlnire împreună cu ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, unde a transmis că agricultura reprezintă unul din domeniile importante de colaborare bilaterală dintre cele două ţări.

Jiang Yu a expus avantajele tehnologice de care beneficiază agricultura chineză, privind sistemele de irigaţii şi utilajele agricole, iar aceasta şi-a manifestat interesul pentru consolidarea cooperării în tehnologia şi industria agricolă în vederea obţinerii unor avantaje mutuale, un model în acest sens fiind Parcul Ştiinţific şi Tehnologic pentru Agricultură China-România, arată agerpres.ro.

Potrivit unor datelor INS, prelucrate de MADR, în anul 2018, România a exportat în China o cantitate de 3.112,91 tone de produse agroalimentare, în valoare de 8,173 milioane de euro, dar a importat 28.018,77 tone de alimente în valoare de 47,464 milioane euro.

Vinurile, laptele, carnea de porc proaspătă sau refrigerată, fructele, produsele de patiserie şi de brutărie şi ciocolata au fost printre cele mai exportate produse româneşti pe piaţa chineză, în timp ce importurile din China au vizat intestine şi stomacuri de animale, fileuri de peşte, tutunuri brute şi neprelucrate, tomate preparate sau conservate, seve şi extracte vegetale şi uleiul de origine vegetală, citrice proaspete legume uscate, piper.

 

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.