3 martie 2024, 11:01

Prof. Stuart Blume: Reducerea accesului la asistența medicală a erodat încrederea oamenilor în institutele care produc vaccinuri

Profesor la Universitatea din Amsterdam, Stuart Blume a revenit la București, joi, pentru lansarea ediției în limba română a lucrării „Imunizarea: controversele vaccinurilor”.

În prezența autorului, medici, antropologi, cercetători, sociologi și experți în comunicare au discutat despre cauzele scăderii încrederii oamenilor în procesul de vaccinare, mai ales în perioada post-pandemică, dar și despre asigurarea unei informări corecte, relatează Radio România Actualități.

„Această temă este una extrem de importantă, atât pentru specialiștii din sistemul de sănătate, cât și pentru publicul larg”, a spus medicul Valentin-Veron Toma, moderatorul dezbaterii.

Profesorul Stuart Blume a precizat că ezitarea oamenilor față de vaccinare nu este un fenomen nou, însă perioada post-pandemie este marcată de creșterea acestei ezitări, care nu are un temei științific real.

“Globalizarea și reducerea accesului la asistența medicală au erodat încrederea oamenilor în institutele care produc și furnizează vaccinuri de mai bine de 30 de ani”, a subliniat expertul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol