9 aprilie 2020, 23:06

Profesori renumiți se reunesc în România. Universitatea din București organizează conferința internațională de lingvistică formală HPSG

Anul acesta, în perioada 24-26 iulie, Universitatea din București, prin Institutul de Cercetare al Universității din București, Instituția Alumni a Universității din București și Facultățile de Litere și de Limbi și Literaturi Străine, organizează a XXVI-a ediție a conferinței internaționale de lingvistică formală „Head-driven Phrase Structure Grammar”. Evenimentul va avea loc în sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept, potrivit unui comunicat remis de organizatorii conferinței.

Lucările conferinței principale vor fi deschise miercuri, 25 iulie, cu discursul rectorului Universității din București, prof. univ. dr. Mircea Dumitru. Înainte de acest eveniment, va avea loc un workshop pe tema interfeței sintaxă-morfologie în limbile romanice. Cei mai așteptați vorbitori sunt: Anne Abeille de la Universitatea Paris 7 Denis Diderot, Geoffrey Pullum de la Universitatea din Edinburgh și Stephen Wechsler, Universitatea Austin, Texas, conform programului oficial al conferinței.

Universitatea din București a fost înfiinţată prin Decretul nr. 765 din 4/16 iulie 1864 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi se reclamă ca succesoare a structurilor de învăţământ superior inaugurate de Academia Domnească în 1694, conform unibuc.ro.

Sursă cover foto: Universitatea din București


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.