29 martie 2024, 16:31

Profesorul Malcolm Payne, onorat cu distincția Doctor Honoris Causa al UB

Profesorul Malcolm Payne al Universităţii Metropolitane din Manchester şi unul dintre cei mai importanţi activişti în domeniul asistenţei sociale, primeşte joi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti, pentru întreaga sa activitate didactică, ştiinţifică şi practică.

„Prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Malcolm Payne, Universitatea din Bucureşti onorează o personalitate prestigioasă a comunităţii ştiinţifice internaţionale, o personalitate ce a marcat decisiv istoria gândirii şi a practicii în domeniul asistenţei sociale”, precizează UB într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Malcolm Payne este profesor emerit al Universităţii Metropolitane din Manchester, docent al Universităţii din Helsinki, profesor la Universitatea Kingston şi la Universitatea din Chichester.

Având numeroase publicaţii de referinţă în domeniu şi cercetări fundamentale realizate în cei peste 30 de ani de activitate, el a influenţat domeniul asistenţei sociale ca ştiinţă şi profesie, dovadă fiind cele peste 12.000 de citări înregistrate de Google Scholar Citations, precum şi cele 71 de intrări în Web of Knowledge.

Astfel, portofoliul ştiinţific al profesorului Malcolm Payne conţine numeroase realizări în diverse arii ale cunoaşterii sociale. A publicat cărţi, studii şi articole la edituri prestigioase (Routledge, Policy Press, Palgrave Macmillan etc.), care au contribuit substanţial la dezvoltarea educaţiei în domeniului asistenţei sociale la nivel internaţional. Cea mai cunoscută dintre ele, Modern Social Work Theory, a ajuns la cea de-a cincea ediţie, fiind tradusă şi în spaniolă, chineză, estonă, greacă, sârbo-croată, coreeană, portugheză, suedeză, daneză, rusă, română, persană şi indoneziană.

De asemenea, Payne este un colaborator apropiat al mediului ştiinţific şi profesional din România, contribuind la dezvoltarea academică şi instituţională a asistenţei sociale, iar cărţile şi studiile sale constituie o resursă bibliografică fundamentală pentru studenţii de la facultăţile de specialitate.

Este membru de onoare în boardul Revistei de Asistenţă Socială, o revistă cu tradiţie în domeniu ce contribuie la diseminarea cercetărilor şi politicilor în domeniul asistenţei sociale, fiind indexată în multe baze de date internaţionale, şi a participat în ultimii ani la numeroase întâlniri şi conferinţe de asistenţă socială organizate în România.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol