29 mai 2022, 2:48

Prognoza meteo1-15 NOIEMBRIE. Soare și temperaturi de până la 22 de grade

ANM a emis obișnuita prognoză pe următoarele două săptămâni. Concluzie – câteva zile cu ploaie, apoi vreme frumoasă și temperaturi de până la 22 de grade. Un noiembrie ca o frumoasă lună octombrie.

Noiembrie începe cu câteva zile mai friguroase, dar vor urma apoi zile cu temperaturi de până la 20-22 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice începutului de noiembrie, potrivit meteorologilor.

Iată prognoza pe următoarele două săptămâni

 

BANAT

Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 18-22 de grade și minime în jurul a 12 grade. Ulterior, temperatura va scădea, astfel că până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la alta, se va înregistra o medie a valorilor maxime cuprinsă între 14 și 17 grade și minime de 5-8 grade.

Temporar, va ploua în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după 10 noiembrie.

 

CRIŞANA

La începutul intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 14-16 grade, iar a celor minime de 3-5 grade. Apoi, vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime în jurul a 22 de grade și minime de 10-12 grade. Scăderea de temperatură estimată pentru 5 și 6 noiembrie va readuce regimul termic în limite normale pentru această dată, respectiv o medie a valorilor maxime de 13-14 grade și de 4 grade pentru minime.

Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime în general cuprinse între 12 și 16 grade și minime de 4-6 grade. În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Sunt posibile ploi temporare și după 10 noiembrie.

 

Prognoza meteo1-15 NOIEMBRIE. TRANSILVANIA

În primele două zile ale lunii, se vor înregistra maxime în jur de 13 grade și minime în medie de 0-2 grade. Apoi, vremea se va încălzi, iar în zilele de 4 și 5 noiembrie sunt estimate maxime de 19-22 de grade și minime de 8-10 grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice începutului de noiembrie. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12-13 grade și de 2-4 grade pentru minime.

Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie, sunt estimate maxime ușor mai ridicate la început, care vor atinge o medie de 14-15 grade, dar mai scăzute spre final, spre 10-12 grade. Minimele nu vor avea variații semnificative și se vor menține la o medie regională de 2-4 grade. Trecător, se vor semnala ploi în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 10 noiembrie.

 

MARAMUREŞ

În primele două zile ale lunii, vor fi maxime în jur de 13 grade și minime în medie de 0-2 grade. Apoi, vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când sunt estimate maxime de 20-22 de grade și minime de 8-10 grade. La finalul săptămânii se va răci, astfel că se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12-13 grade și minime de 4-6 grade.

Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime ușor mai ridicate la început, care vor atinge o medie de 15-16 grade, dar mai scăzute spre final, cu temperaturi spre 10-12 grade. Minimele nu vor avea variații semnificative, la o medie regională de 3-5 grade. În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată și după 10 noiembrie.

 

Prognoza meteo1-15 NOIEMBRIE. MOLDOVA

În primele 2 zile ale intervalului, la nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în limite normale, respectiv o medie de 14 grade pentru maxime și de 4 grade pentru minime. Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18-21 de grade și minime în general de 8-11 grade.

Ulterior, temperatura va scădea, astfel că până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la alta, se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 12-14 grade și de 4-6 grade pentru minime. Ploile se vor menține deficitare și în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător, se vor semnala ploi slabe în zilele de 2, 5 și 6 noiembrie și după 10 noiembrie.

 

DOBROGEA

În această regiune, valorile termice vor fi în creștere până în 5 noiembrie, când media maximelor va atinge 18 grade, iar cea a minimelor 10-11 grade. Vremea se va răci pe 6 și 7 noiembrie, apoi devenind apropiată de normalul termic, astfel încât în cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 13-15 grade și de 7-9 grade pentru minime.

Ploile se vor menține deficitare și în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător, se vor semnala ploi slabe în intervalele 1-3 noiembrie și 11-14 noiembrie.

 

Prognoza meteo1-15 NOIEMBRIE. MUNTENIA

După două zile normale termic, între 3 și 5 noiembrie procesul de încălzire va determina creșterea mediiilor regionale a temperaturilor maxime de la 18 la 21 de grade și a minimelor de la 9 la 11 grade. Între 5 și 7 noiembrie temperatura aerului va fi în scădere, iar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaurilor maxime va avea valori de 13-15 grade, iar cea a minimelor de 5-7 grade.

Temporar, va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 6-7 noiembrie, iar ulterior probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

 

OLTENIA

După două zile normale termic, vremea se va încălzi în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 17-20 de grade și minime de 9-11 grade. Apoi, temperatura aerului va scădea până pe 7 noiembrie, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13-15 grade, iar cea a minimelor de 5-7 grade.

Temporar, va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 5-7 noiembrie, iar ulterior probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului celor două săptămâni.

 

Prognoza meteo1-15 NOIEMBRIE. LA MUNTE

Valorile termice vor fi în creștere până în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor va atinge 14-15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4-6 grade. Vremea se va răci pe 6 și 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni, când nu sunt estimate variații mari de la o zi la alta, astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7-grade și ale minimelor de 1-3 grade.

Vor fi precipitații în general slabe, predominant ploi, în intervalele 2 – 3 noiembrie și 4-7 noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi ceva mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol