29 august 2023, 9:31

Program finanțat de Guvernul SUA. Mai mulți elevi români vor studia în licee din Statele Unite

30 de elevi români au posibilitatea să studieze un an în liceele din Statele Unite. Trebuie să știe engleza și să nu fie în ultimul an de liceu. Toate costurile sunt asigurate de guvernul american, inclusiv banii de buzunar. Adolescenții stau la familii americane, care îi ajută să se integreze. Cei care s-au bucurat deja de această experiență au multe de povestit: în primul rând că au descoperit o şcoală simplă şi atractivă, arată Știrile TVR.

“M-a schimbat foarte mult, mi-am dat seama că eu sunt descurcăreață. Foarte multe activități de voluntariat în cadrul programului. La un momendat am plantat puieți. Am servit la food banks”, povestește Oana Natea, bursieră Flex, după ce a urmat clasa XI-a la un liceu din Kansas.

Din toamnă, Oana va studia politici internaționale la Universitate Leiden din Olanda. La fel ca ea, în fiecare an, zeci de liceeni români trăiesc visul american: un an de scoală într-un liceu din State. Înscrierile pentru anul următor au început deja și se vor încheia pe 28 septembrie. Pot aplica elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, care s-au născut între 15 iulie 2006 și 15 iulie 2009.

30 de burse

“Sunt 30 de burse și au trei runde prin care trec pentru a fi selectați bursierii FLEX. Runda 1 – în perioada de aplicații, intră în această aplicație și scriu trei întrebări tip eseu, trimit aplicația. Apoi, runda 2, care este un test de limba engleză rapid, pe care îl primesc pe e-mail și runda trei, perioada de interviuri.”, spune Ana-Maria Istrate, reprezentant al Programului FLEX România.

Programul este finanțat de guvernul american, iar toate costurile sunt acoperite de bursa FLEX. În plus, elevii primesc o alocație de 200 de dolari pe lună, bani de buzunar.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol