28 septembrie 2021, 11:11

Programările pentru obținerea pașapoartelor se fac exclusiv online

Persoanele care doresc să obțină un pașaport simplu electronic sau unul temporar trebuie să știe că programările pentru depunerea cererilor de eliberare se pot face exclusiv online. Cererile de pașapoarte pot fi depuse la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte, însă trebuie respectată ora programării.

Direcția Generală de Pașapoarte recomandă cetățenilor, pentru evitarea supraaglomerării, să se programeze online pentru depunerea cererilor de pașapoarte la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte, în cadrul programului de lucru cu publicul, indiferent de domiciliul/reședința pe care o au.

Statusul cererii de emitere a paşaportului simplu electronic poate fi verificat în timp real, accesând link-ul disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, secțiunea Status pașaport, pe site-ul oficial al Direcţiei Generale de Paşapoarte, precum şi pe site-urile Instituţiilor Prefectului, având ca şi criterii de căutare numărul de cerere sau ultimele nouă caractere din CNP şi data depunerii cererii.

Dacă nu te mai poți prezenta la data și ora stabilite, ar trebui să îți anulezi programarea prin link-ul Anulează rezervarea din e-mailul de confirmare. Răspunsuri la întrebări frecvente și mai multe detalii despre actele necesare pentru eliberarea pașaportului poți găsi tot pe pagina www.epasapoarte.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.