4 decembrie 2020, 22:23

Programul care reunește câțiva pensionari și preșcolari sub același acoperiș

Să reunești sub același acoperiș un azil de bătrâni și o grădiniță poate avea beneficii speciale, atât pentru copii, cât și pentru cei in vârstă.

  • Este cazul participanților unui program din Seattle. S-a observat că interacțiunea cu cei mici îi face pe pensionari să descopere un nou motiv pentru a trăi. De cealaltă parte, cei mici au oportunitatea de a afla lucruri noi, conform 4brain.ro.

Programul, denumit “Centrul Național de Instruire”, poate găzdui în aceeași casă 400 de adulți și cățiva zeci de copii.

Mai mult decât atât, după acest program special s-a făcut și un documentar. Regizorul “Present Perfect”, Evan Briggs, spune că principala lecție dobândită după ce a petrecut timp în această casă se referă la diferența dintre generații.

“Filmările în această casă impresionantă, mi-au oferit oportunitatea de-a percepe altfel diferența de generații, care despărțite de ani, au devenit un tot întreg, o societate. Cunoscănd locuitorii Providence Mount, am realizat căt de mult pierdem, lăsănd acești oameni într-o singurătate morbidă. în lipsa copiilor, bătrănii au un aspect jalnic, dar în momentul în care apar copii pentru orele de muzică, desen sau alte lucruri interesante bătrăneii renasc, sclipirea din ochii lor luminează camera, iar energia umple întreaga casă” — spune regizorul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.